Remschijven       

Naast de remblokken zijn de remschijven het meest essentiële onderdeel van het remsysteem. Hier komen op een relatief klein oppervlak enorme krachten/warmte vrij tijdens het remmen. De samenstelling en constructie van de remschijf is dan ook een hightech stukje ontwikkeling, terwijl dit voor de gebruiker niet te zien is aan de remschijf. Gietijzer is de basis voor de remschijf. Met de juiste samenstelling en kristalstructuur is het goed bestand tegen mechanische en thermische belasting tijdens het remmen. 
Het is slijtvast, vervormt niet snel en geleid warmte goed, wat het uitermate geschikt maakt voor het remoppervlak van de remschijf. 

\"Autopartsonline

Samenstelling.

Remschijven worden vervaardigd van gietijzer met specifieke chemische samenstellingen, afhankelijk van de verschillende toepassingen, in GG15HC, GG20HC en GG25HC gietijzer volgens DIN 1691. 
HC staat voor high-carbon en zijn remschijven vervaardigd met een verhoogd koolstofgehalte voor een betere warmte afvoer. 

Voorraad. 

Meer dan 1.900 verschillende remschijven en ruim 450 remtrommels voor Europese, Japanse, Koreaanse en Amerikaanse personenwagens. 
Vanuit voorraad leverbaar dus de volgende dag bij u thuis. 

Merken en prijzen. 

De jaren lange ervaring van Autopartsonline met remonderdelen heeft geleid tot samenwerking met een uitgebreid netwerk van fabrikanten over de hele wereld die remschijven zowel aan de automobielindustrie als aan race teams leveren.
Autopartsonline bv is sinds 1983 gespecialiseerd in de verkoop van remonderdelen voor alle personenauto's. Door de opgebouwde expertise werken wij dan ook samen met alle gerenomeerde remschijf fabrikanten. Zij produceren volgens de europesche richtlijnen van de automobiel-fabrikanten, zoals bijvoorbeeld Brembo – Zimmermann – Fremax .
De hoge kortingen (50 tot 65%) die u bij autopartsonline geniet, kunnen wij realiseren door grote aantallen rechtstreeks bij deze fabrikanten in te kopen en direkt aan de groothandel, garage en eindverbruiker te leveren.
Onze strategie zorgt ervoor dat u A-merken remschijven bij ons koopt voor de laagst mogelijke prijs.

Kwaliteit staat voorop.

Alle remschijven en remtrommels worden zorgvuldig machinaal geproduceerd op CNC gestuurde machines. Dit garandeert uitstekende remeigenschappen, een goede balans, uitstekende hitteafvoer en een lange levensduur.
Bij het laten stoppen van een personenauto met een snelheid van 80 km per uur ontstaat genoeg energie om twee liter water in drie seconden te laten koken. Een truck met dezelfde snelheid creërt genoeg energie om 48 liter water in vier seconden te koken. Uit statistieken blijkt dat men gemiddeld elke 1,37 km of 7.300 keer per 10.000 km remt. Een dubbele snelheid vergt een vier keer zo lange remweg. De juiste kwaliteit remdelen is essentieel. Autopartsonline remdelen worden geproduceerd volgens de strengste veiligheidsnormen waardoor een probleemloze werking wordt gegarandeerd.
‚Äč
\"\"